Tietoa sivustosta 

SIVUJEN TAVOITE

Sivujen tavoitteena on herättää kiinnostusta Orimattilassa syntyneen Aki Kaurismäen taiteellista työtä kohtaan. On hyvä kerätä verkkoon kaikkien saataville aineistoa elokuvantekijästä, jonka tuotannosta varmasti ollaan kiinnostuneita vuosikymmenienkin kuluttua.

Hanke on saanut opetusministeriön projektiavustusta.

SUUNNITTELU, TOTEUTUS JA KIITOKSET

Vuonna 2006 valmistuneiden sivujen sisältösuunnittelusta on vastannut silloinen Orimattilan kirjastonjohtaja Jari Paavonheimo, visuaalisen ilmeen on suunnitellut Junnu Riihimäki (Ideakehräämö) ja sen on toteuttanut Janne Riihimäki (NagreMedia), joka on myös vastannut sivuston teknisestä toteutuksesta. Kirjaston henkilökunnasta Aapo Erander, Annika Helastila, Aki Hirsikorpi, Elina Kelovesi, Riitta Leutola ja Minna Mäkelä ovat osallistuneet aineiston keruuseen, editointiin ja tallentamiseen. Sivuja on koottu yhteistyössä Aki Kaurismäen tuontantoyhtiö Sputnik Oy:n väen kanssa. Suurkiitos Haije Tulokas ja Eevi Kareinen!

Tekijät kiittävät myös Satu Kyösolaa, Markku Koskea, Lauri Timosta, Leena Lepistöä, Sakari Toiviaista, Marja-Leena Hukkasta. SKS Kustantamoa, Lola Rogersia, Aretta Vähälää ja Börje Vähämäkeä yhteistyöstä ja myötämielisyydestä hanketta kohtaan, sekä muita jotka ovat tavalla tai toisella vaikuttaneet sivujen syntymiseen.

Sivuja on tarkoitus täydentää ja kehittää edelleen. 

SISÄLTÖ

Sivuilla on Aki Kaurismäen esittely, Kaurismäen ohjaamien elokuvien krediitit (elokuvan tekijöiden tiedot) ja synopsikset (lyhyet juoniselostukset) sisältävä ja pääosin Lauri Timosen laatima filmografia, Kaurismäelle myönnettyjen palkintojen listausta ja Kaurismäestä kirjoitettuja asiantuntija-artikkeleita. Ohjaajan esittely, palkintolista, filmografia ja asiantuntija-artikkelit ovat tarjolla myös englanninkielisinä. Lisäksi sivuilla on linkkejä Kaurismäki-aiheisiin verkkoaineistoihin, luetteloita Kaurismäestä kirjoitetuista kirjoista, lehtiartikkeleista ja opinnäytteistä sekä sitaatteja Kaurismäen lausunnoista ja kirjoituksista vuosien varrelta.

KUVAT

Valokuvien tekijänoikeudet kuuluvat tuotantoyhtiö Sputnik Oy:lle. Elokuvan Rikos ja rangaistus valokuvat ovat Kai Honkasen, elokuvan Boheemielämää/La Vie de Bohème Moune Jamet´n ja elokuvan Tasqueiro Paula Oinosen käsialaa. Muiden elokuvien valokuvaajana on toiminut Marja-Leena Hukkanen.